Navigation Menu
Maandag
29 juli2014

Vandaag blijkt dat we niet naar onze camping kunnen. Het vuur is nu ook daar. Wat wordt dan ons plan? En we zitten ook nog met een koelkast die het niet doet, waarschijnlijk kortsluiting. Op advies van de eigenaar van de camping gaan we naar het informatie centrum van Yosemite. Zij kunnen ons vast helpen en adviesgeven. Dat doen ze inderdaad. Een aardige mevrouw belt voor ons naar een andere camping of er plaats is: nee, niet voor RV.

De koelkast kan morgen in San Fransisco gerepareerd worden. Dus we gaan nu eerst naar de ‘Big Trees’ kijken. Op de foto’s staat Coen voor de ‘Grizzly Giant’ en wij staan voor de ‘Tunnel Tree’. De Grizzly Giant is het grootste! Een gebouw van 19 verdiepingen is even groot!

Dan rijden we door Yosemite naar de west uitgang die nog wel open is. Een prachtig uitzicht op ‘Yosemite Valley’. Jammer dat we hier niet nog een dag kunnen zijn. We rijden door, zien in de verte de rookwolken van de brand. Als we het park uit zijn, zien we een blushelikopter water tanken in Merced River, naast ons!

Nu op zoek naar een camping! De eerste is vol voor RV’s. Ze geven ons een goede suggestie voor de nacht in Mariposa. We staan hier op een soort stadscamping, het heet ‘Fairground Mariposa’. We zijn de 5de die op het veld komen, aan het eind van de avond veld vol met campers, tenten en auto’s. Er zijn er zelf een paar die in de openlucht gaan slapen.

Morgen op naar San Fransisco en de koelkast reparatie!

Lees meer»
Zondag
29 juli2014

We starten de dag goed met een ontbijtje van echte Amerikaanse pannenkoeken. De eigenaar van de camping staat ze voor ons te bakken! Mmm (foto 1)

Daarna rijden we richting Yosemite. De verschillende landschappen wisselen elkaar weer af. Eerst langs Lake Isabella wat een heel stuk droog staat. Op de TomTom zien we veel meer water dan in het echt. De dam van het meer staat droog. (foto 2)

We volgen de Kern River door een dal tussen de bergen. (foto 3) Ineens zijn we het dal uit. Eventjes stoppen om de benen te strekken en te tanken. Ons huisje lust aardig wat te drinken. Maar moet ook regelmatig hard werken! Op de 4de foto is de Kern River te zien en het dal waar we door heen geslingerd zijn.

Dan rijden een heel stuk snelweg door Californië. Langs de weg zijn de druiven te zien en hele grote veehouderijen. De koeien staan op de kale grond, ze kunnen kiezen voor in de zon of onder een dak. Aan de rand kunnen ze eten en drinken. De grote veestallen die wij kennen zijn er maar klein bij!

Het derde deel van de reis voert weer door een ander landschap. Ik heb het gevoel dat ik in de film zit. Bijvoorbeeld in het Kleine Huis, zie het landschap op foto 5. We gaan tanken en boodschappen doen in Oakhurst. (foto 6)

Onze camping Summerdale 1,5 mile vanaf Yosemite. We hebben geen stroom en water. En redden ons prima in de camper. Lekker BBQ en het toetje: marshmallows in het vuur op echte Amerikaans marshmallow-stokken. (foto 7)

We hebben vandaag contact met Leonieke en Arthur. We zouden hen hier in Yosemite ontmoeten. Helaas is dit mislukt. Er is brand vlak bij de west ingang van het park. De camping waar we morgen naar toe gaan is geëvacueerd om de rook. De Tiogapas is afgesloten. Hierdoor rijden zij anders. En nu we contact hebben blijkt dat zij al een stuk zuidelijker op de weg zitten dan wij! We zijn elkaar gepasseerd, GRRRRR…. Jammer!

Spannend hoe het morgen zal gaan. Kunnen we dan wel op onze camping?

Lees meer»
Kies datum Kies plaats Kies beoordeling

Bezochte plaatsen