Navigation Menu
Yellow Stone (2)
8 augustus2014

’s Morgens ben ik al vroeg uit de veren: misschien zijn er dieren te spotten vlak bij de camping op het veld rondom het riviertje. En ja hoor! Ik heb geluk. Een aantal ganzen en … 5 grote “elks”. Ik denk dat dit elanden zijn. Maar ben er niet zeker van, maar mooi zijn ze wel!

We gaan op pad naar de volgende camping in Yellow Stone. We rijden via de “Grand Canyon of Yellow Stone”, hier gaan we naar het uitzichtpunt van de Lower Falls. Het water stort hier ruim 90 meter de diepte in! Wij staan bovenaan de waterval en kijken met het water mee de diepte in en de Canyon in! We weten nu waar Yellow Stone zijn naam aan te danken heeft!

Dan gaan we naar “Mud Vulcano”, het regent! En het blijft regenen. Er is ruimte genoeg op de parkeerplaats dus we blijven lekker in de camper lunchen en lezen. Dan vinden we het tijd worden om toch te gaan kijken, dan maar in de regen…. Maar het wordt droog en als we onze ronde hier lopen, langs borrelende, stinkende modderpoelen in het droog. ‘Gelukkig’ ervaart Victor nu ook echt Yellow Stone.

Dan naar de camping over Fishing Bridge, hier zie ik een witte pelikaan. Als we op de camping staan lopen Coen en ik naar Yellow Stone Lake, het grootste bergmeer van het Noordelijk half rond, op sommige plekken is het water er zo warm dat het niet bevriest in de meest strenge winter!

’s Avonds gaan we op beren jacht. Want die hebben we nog niet gezien. De man van de camping heeft gezegd waar we zijn moeten en hoe laat ongeveer. We hebben geluk er loopt er eentje. Je kan het zien aan de hoeveelheid mensen en auto’s op de weg. We parkeren de camper en lopen een stukje terug om te kijken. En dan zien we in de verte een zwart vlekje lopen! De man naast ons met een grote verrekijker op statief vertelt dat het een grizzly is. We geloven hem direct! De beer loopt steeds verder richteng de plek van onze camper. Uit eindelijk komt hij daar op een meter of 20 vandaan langs. Er is ook weer een Ranger, die komen de mensen en de beer beschermen. Het is een heel circus van mensen, verrekijkers, camara’s en auto’s. Victor zegt dit tegen de Ranger en hij zegt dan terug dat dit Yellow Stone is in juli en augustus.

Opbrengst van vandaag:

5 elks (elanden???)

2 rendieren bij Lower falls

1 bison onderweg

3 witte pelikanen

Aantal chipmunks

Aantal eekhoorntjes

1 grizzly

Lees meer»
Yellow Stone
8 augustus2014

Het is zover! We rijden Yellow Stone binnen! Eerst naar de geiser die op vast tijden spuit, the Old Faithfull. We zijn wat te vroeg of te laat, het is maar hoe je het bekijkt. Maar het duurt nog een tijdje voordat het zover is. Dan eerst maar op jacht naar een trui of een vest. Het worden een trui en een vest en voor Coen een zakje vol met mooie stenen voor zijn verzameling.

Dan is het bijna tijd voor het echte werk. We gaan op de bankjes zitten wachten tot de geiser gaat spuiten. Het is een mooi gezicht als het zover is. We hebben allemaal het idee dat het wat heftiger zou zijn, meer geluid en meer water. Maar het is wel heel mooi. Door dat de lucht bewolkt is, is het ook allemaal iets minder goed te zien. Hierna lopen Coen en ik nog een rondje over de vlonders langs allemaal kleinere geisers. De mooiste kleuren van de regenboog kom je tegen. De geur is wat minder. Victor heeft hier door zijn verkoudheid geen last van. Maar hij moet een pauze nemen in de camper, wel prettig dat je gewoon het hele huis bij je hebt!

Dan op naar de volgende bezienswaardigheden. Maar het is overal zo druk dat de camper nu een nadeel is! We besluiten naar iets groters te gaan waar de parkeerplaatsen ook groter zullen zijn: het wordt Norris Geisrer Basin. Hier zien we de geiser: Steamboat. Dit is de grootste geiser die actief is. Hij spuit af en toe een beetje en sputtert en sist wel! Dit is wat we eigenlijk eerder ook al verwacht hadden.

Daarna lopen we hier op vlonders over een vlakte met sputterende en borrelende geisers. Dit is echt mooi! Mooier dan waar we net waren! Gelukkig doen we het in deze volgorde zeggen Coen en ik nog tegen elkaar. Porcelain Geiser heeft de mooiste kleuren.

We stoppen op weg naar de camping nog bij een geiser langs de weg en bij een waterval in de Gibbon River.

Dieren vandaag: 2 keer dezelfde bison, chipmink en een eekhoorn

Lees meer»
Kies datum Kies plaats Kies beoordeling

Bezochte plaatsen