Navigation Menu
zoo schoon – Shoshone
4 augustus2014

Vandaag rijden we van Elko, in Nevada, naar Twin Falls in Idaho. Het eerste gedeelte van onze tocht lijkt erg op die van gisteren. We rijden eerst verder over de interstate 80 richting Salt Lake City. Maar bij Wells gaan we links af, nadat we getankt hebben. Op naar het Noorden! We nemen een middagpauze bij een parkeerplaats: Salmon Falls Creek rest Area (foto groen met rotsen), lunchen in de camper met de airco: dat is wel erg prettig van het reizen met de camper: altijd alles bij je!

Als we verder rijden komen we bij de laatste plaats in Nevada: Jackpot! Zou Jack hier steeds de pot gewonnen hebben. Hier zijn weer een aantal casino’s. We rijden Idaho in en komen door Amsterdam als één van de eerste plaatsen. Het stelt niet veel voor: een paar huizen en een tankstation. Het landschap wordt steeds meer voor de landbouw gebruikt. We zien allerlei manieren om het land te irrigeren.

In Twin Falls gaan we eerst boodschappen doen: voor 3 à 4 dagen. Straks zitten we een aantal dagen in Grand Teton en Yellow Stone, dan is boodschappen doen en dus ook ons blog bijhouden een stuk lastiger.

Nu op zoek naar de Shoshone watervallen. Deze zijn 65 meter hoog: ze worden wel de Niagara van het westen genoemd. Ze zijn hoger dan de Niagara, maar veel minder breed, zeker nu in de zomer!

Voordat we de watervallen vinden rijden we over een brug, deze brug is zo hoog dat BASE-jumpers hier van af springen. We zien er eentje springen: op de foto van de brug staat hij al buiten de reling en op de volgende foto is de parachute uit, nadat hij een salto heeft gemaakt.

We gaan verder naar de watervallen. Helaas blijken we aan de verkeerde kant te zitten: we moeten omrijden naar de Zuid-Rim en dan zijn we er! Het is er rustig en we genieten van het uitzicht.

Dan via Bel Taco (taco eten in fastfood keten à deze hadden we nog niet gehad) naar de camping. Lekker lezen en tot slot een ijsje!

 

Lees meer»
Kies datum Kies plaats Kies beoordeling

Bezochte plaatsen

  • zoo schoon – Shoshone

    zoo schoon – Shoshone

    3 augustus

    Lees meer