Navigation Menu
Alcatraz and more
2 augustus2014

Om zeven uur rijden we naar BART (zo heet hier het openbaar vervoer). Mooi op tijd in de stad en met een Starbucks in de hand lopen we naar pier 33. Precies een half uur voor vertrek naar Alcatraz met nog een paar honderd mensen. De boot brengt ons in een kwartier naar het eilandje waar tijdens de burgeroorlog een fort is gebouwd dat later als gevangenis dienst is gaan doen.

We doen de audio-tour met een duidelijke, Nederlandse uitleg. Zeer indrukwekkend om te zien hoe dat er aan toe ging. Ook leuk dat we onlangs de film Escape from Alcatraz nog hebben gezien.

Na wat souvenirs te hebben gekocht terug naar de wal en we zien de mist langzaam wegtrekken. De Golden Gate Bridge is alleen nog niet te zien. Bij pier 39 lunchen we bij Boudin; beroemde soep in brood (goede tip Peter!). Ook zien we de zeeleeuwen liggen zonnen op vlonders. De zon breekt echt door en we besluiten een bustour te maken in een topless bus over de Golden Gate Bridge. Volgens de gids is het zelden zo warm als nu in San Francisco…

Leuke tour, ondanks dat het natuurlijk erg toeristisch is. Na een uur of twee pakken we een stuk Down town-tour mee om zo weer richting Union Square te komen. Nog even gewinkeld (!) en bij Carls jr wat gegeten. Ze hebben ook een low carb burger (geen broodje, maar in sla – hoop dat het wat helpt).

Terug op de camping hebben Erna en Coen nog een stukje langs de oceaan gelopen.

Lees meer»
San Francisco
2 augustus2014

We hebben geen haast vandaag. Moeten de 80 mile naar SF weer terugrijden en kunnen pas om 12.00 uur inchecken. Dus eerst de was doen. Grote machines , we hebben er twee nodig, die het voor ons doen. Daarna in de droger (ook weer twee).

Om 11.00 uur vertrekken we en zien we wat voor mooie route we gisteren hebben gemist (in het donker).

Rond half een in Pacifica, een voorstadje van SF, aangekomen. Het is niet meer dan een groot parkeerterrein met uitzicht op de Grote Oceaan. Alhoewel uitzicht, het is erg mistig. De dame achter de receptie wenst ons dan ook “Enjoy the fog”.

Morgenochtend gaan we et de eerste ferry naar Alcatraz, dus we gaan vanmiddag kijken hoe we daar komen en hoe lang dat allemaal duurt. Goed dat we de tickets van tevoren hebben gekocht; tot 24 augustus is het namelijk vol. Met de camper naar de P+R, dan met de metro naar het centrum van San Francisco. Uitgebreid geshopt bij Forever 21 en sneakers voor Coen bij de Nike-store. Op Union Square een poging gedaan bij the Cheese Cake Factory (in Macy’s) wat te eten, maar ze hangen er met de benen uit. Dat doen we dan wel in Las Vegas…

Even door China ton gelopen, maar we zijn te moe van het shoppen. We eten een heerlijke burger en salade bij Tad’s en aan in Pacifica lekker slapen. Morgen vroeg op!

 

 

Lees meer»
Kies datum Kies plaats Kies beoordeling

Bezochte plaatsen