Navigation Menu
zondag 10 augustus

Op naar Page vandaag. Onderweg hebben we afgesproken met Arthur en Leonieke (en kids) om te gaan lunchen in Monticello. Leuk restaurantje met goede reviews opgezocht en ge-sms’t dat we elkaar daar om 12.00 uur zien.

Als wij aan komen rijden, nadat we al boodschappen gedaan hebben en brandstof getankt, zitten ze al op het terras. Best apart om elkaar als bevriende dorpsgenoten hier te ontmoeten. We wisselen de mooiste, grootste en bijzonderste verhalen uit en eten een wrap/burger/salad. Nog even een korte tour door onze RV en we rijden ieder weer een andere kant op. A&L gaan een paar dagen naar Moab en dan via Salt Lake naar New York, wij hebben vandaag Page als eindbestemming bedacht.

Het landschap is weer zeer wisselend, maar de afstand breekt toch een beetje op. Ik krijg prik in de ogen dus Erna rijdt 50 mijl van de route. Net het mooiste stuk: Monument Valley – shit happens.

Onze camping ligt aan Lake Powell, een gigantisch meer dat wordt gevoed door de Colorado river en bestaat bij de gratie van de stuwdam. Indrukwekkend bouwwerk!

Het is hier weer warm! En met de vermoeiende reis achter de rug gaan we op tijd slapen…

maandag 11 augustus

Redelijk op tijd weer wakker: nieuwe dag, nieuwe avonturen.

We gaan eerst naar de dam en lopen over de brug die de Colorado river overspant. Best diep. Vervolgens rijden we door naar het centrum en komen langs een golfbaan. Die had ik gisteren al gezien en het kriebelt een beetje. We stoppen even en kijken wat rond. Negen holes met een buggy voor 20 dollar, klein bedragje extra voor de clubs. Optie voor vanmiddag?

Maar eerst naar een “origineel” indianendorpje. Het is er uitgestorven en we zijn snel uitgekeken. We eten wat bij het uitgebreide tankstation en rijden dan door naar Antelope Canyon. Een kloof die door water en wind gevormd is; moet heel bijzonder zijn. Het is alleen erg druk. Bij de upper Antelope moeten we uren wachten; bij de lower maar vijf kwartier. Maar wij hebben de camper bij ons! Dus generator en airco aan en samen gezellig spelletje gespeeld. Om kwart voor twee zijn we aan de beurt en gaan we met een groep, onder aanvoering van een indian guide, naar de Canyon. We dalen af en zien een fantastisch natuurverschijnsel. Ik kan het niet uitleggen, hoop maar dat onderstaande foto’s iets duidelijk maken. Als we weer boven komen woedt er een soort zandstroom die onze met zonnebrand ingesmeerde lijven zandstraalt. Zo meteen lekker douchen.

Op de terugweg naar ons kampement kopen we een mooie pet voor Coen en een nieuw Engelstalig boek voor Madelief. Ze is al door haar leesvoer heen.

Lees meer»
Kies datum Kies plaats Kies beoordeling

Bezochte plaatsen