Navigation Menu
Arches
10 augustus2014

Vandaag gaan we naar Arches. Hier is het warm dus we vertrekken op tijd. We zijn blij dat we dat gedaan hebben, want we hebben het echt heeeeeeel heet gehad.

We beginnen vooraan in het park op aanraden van onze buurvrouw op de camping, die van de auto en de caravan op de foto. Toen we er gisteren net stonden stond alleen de caravan er. Een echt ieniemienie dingetje! We waren al benieuwd welke auto erbij zou horen. Dat antwoord kregen we redelijk vlot. Een pracht wagen! Met een ZZ-Top bestuurder. Echte Amerikanen, gisteren avond nog gezellig mee zitten praten over hun en onze reis.

Maar goed, Arches! Vooraan begonnen, daar kan je een trail lopen van de ene parkeerplaats naar de andere. Victor heeft zich opgeofferd en heeft de camper gereden en wij zijn met z’n drietjes gaan lopen. Prachtig. We liepen gelukkig het grootste gedeelte in de schaduw! Daarna naar de ‘Windows’, dit zijn gaten in de grote rotsen, de eerste waar we komen zijn meer een deur en een raam. Het is nu echt al heet. We kijken van af een uitzichtpunt naar Delicate Arch. Om er te komen is bijna 5 km, en daar hebben we in de warmte niet de energie voor. Dat had dan eerder op de dag gemoeten. Maar vanaf een afstand kunnen we hem ook goed zien. Daarna rijden we tot het eind van de weg in Arches. Het is nu op het heetst van de dag. Vanaf hier gaan trails naar allerlei bogen. Deze gaan we niet lopen. We genieten van wat we zien en gezien hebben.

WAUW! Wat een park!

Coen heeft nog niet genoeg stenen gezien en dus gaan we naar de ‘Roch shop’. Hier zijn eigenlijk teveel stenen om uit te kiezen. Uiteindelijk worden er 4 uit gekozen en kunnen we verder naar de boekenwinkel. In Moab zijn leuke winkeltjes te vinden in de hoofdstraat. Er is ook een boekenwinkel met een inrichting uit het jaar nul. Maar de boeken zijn gelukkig recenter!

Madelief heeft iets gevonden wat haar leuk lijkt (het blijkt een fantastisch boek te zijn!) en Coen vindt een boek over Minecraft! Kan hij leren hoe bepaalde dingen gedaan moeten worden: Aron en Dennis jullie kunnen straks vast delen in deze kennis!

En dan is het tijd voor een ijsje. Madelief heeft gezien dat er een stalletje is waar ze shaved ice verkopen. Dat lijkt ons wel wat. Dus we nemen er eentje. Ze zijn erg groot! En het is lekker. Victor mist deze lekkernij omdat hij de camper een wasbeurt geeft en alvast ons plekje op de camping opzoekt. Wij volgen na het winkelen. Madelief en Coen kopen ok nog een souvenir: een echte Amerikaanse nummerplaat!

Nadat we zijn bijgekomen van de warmte is het etenstijd! Vandaag uiteten! We gaan naar Peace Tree, met als toetjes shaved ice! Nu heeft Victor het ook gehad. Alleen nemen we nu gewoon een small, dat is al best wel groot.

Lees meer»
Moab
10 augustus2014

Vandaag rijden we van Salt Lake City naar Moab. Maar voor we gaan moet eerst de was gedaan worden. We hebben hiervoor kwartjes nodig, dus die sparen we. Twee machines was en daarna twee machines drogen. Tussendoor ga ik eventjes eten en dan weer terug. Victor is ondertussen bezig jullie allemaal van informatie over Yellow Stone te voorzien. Het internet is niet altijd alles, dus soms duurt het lang voordat een tekst of een foto erin staan.

Om 12 uur gaan we rijden. We gaan nog tanken in stedelijk gebied, dat scheelt behoorlijk in de prijs! En onze camper kan behoorlijk drinken! We eten dan voor het eerst bij een Mc Donalds in Amerika. Wil Victor ‘mad-sauce’ bestellen, kennen ze het helemaal niet. En wij in Nederland maar denken dat dat een Amerikaanse saus is…

Deze route brengt ons weer door zeer verschillende landschappen. Groene berghellingen, rotsige berghellingen en woestijnachtige vlaktes. Onderweg komen we een klein stalletjes tegen waar beef jurkey verkocht wordt. Daar heeft Vic zin in en dus stoppen we. Victor moet alle smaken proeven! Tussendoor nog eventjes een regenbui. Eerder hadden we ook al een buitje, heel heftig en vrij kort: we reden zo de bui in.

Moab ligt aan de Colarado River. Onze camping er vlak bij. We staan hier lekker en Victor en Coen nemen een duik in het zwembad: lekker afkoelen. Pffff het is hier wel warm, gelukkig is de wind hier niet echt warm, dat was in Las Vegas wel het geval.

Lees meer»
Kies datum Kies plaats Kies beoordeling

Bezochte plaatsen