Navigation Menu
dinsdag 12 augustus

Alles is relatief: we hoeven vandaag maar een stukkie; uurtje of drie te rijden. We gaan dus niet in vliegende haast weg. Omstreeks tien uur rijden we Page uit. Omdat Madelief graag het volgende deel in de trilogie van Marie Lu wil, gaan we kijken of er in Kanab, zo’n beetje halverwege, een boekwinkel is. Kanab wordt ook wel little Hollywood genoemd. Na de tweede wereld oorlog zijn hier diverse Westerns opgenomen en dat ademt het stadje nog steeds. Echt een beetje en cowboy-stadje.

We zien in Main street zowaar een book store en slaan rechtsaf om de camper te parkeren. Blijkt er in dat straatje nog een te zijn. Binnengekomen treffen we zeer geïnteresseerde dame die vraagt waar we vandaag komen en wat we allemaal gedaan hebben. Ze verteld dat ze als kind een tijdje in Duitsland heeft gewoond. Waarschijnlijk als dochter van een militair (maar dat hebben we niet gevraagd). Ze moet ons teleurstellen betreffende Madeliefs boekwens en geeft ons niet zoveel kans bij de concurrent om de hoek. We lopen er toch even binnen, maar helaas.

Er zitten ook diverse, vrij grote, souvenir winkels in het rijtje waar we enige tijd verblijven. Moeten we hier ook maar lunchen. Dat doen we in een diner waar de bedienende dames holsters en boots dragen. Heerlijke steak en root beer.

Op weg naar de camper lopen we langs boekwinkeltje een en de boekverkoopster komt naar buiten. Ze heeft de boeken besteld en wij kunnen ze, als we willen en als we weer langskomen richting Zion, komen ophalen. Fantastisch toch?!

De rest van de rit is weer mooi, inclusief een leuk klein rood tunneltje.

Eind van de middag checken we in en eten we wat simpels. ’s Avond steken we nog wat houtblokken in de fik en gaan we, wederom, op tijd onder de wol.

 

woensdag 13 augustus

We beginnen vandaag met een hike omdat er eind van de middag paardgereden moet worden. Dus met de Shuttle bus naar Bryce Canyon National Park. Wat een mooi park! Peter heeft ons de peekaboo-trail aangeraden. Wel een hike in de zwaarste categorie. En dat hebben we geweten…

Zeer stijl omhoog en omlaag lopen met adembenemende uitzichten. Weer niet te beschrijven mooi, maar het is duidelijk waarom deze trail Peekaboo heet. Na elke bocht krijg je weer een verrassing: kiekeboe!

Als we eigenlijk wel moe zijn en ons afvragen hoe ver het nog is tot aan een Shuttle bushalte, blijkt dat we halverwege zijn… We lopen nog een half uur, lunchen dan op een steen en lopen dan het laatste uur van de tocht. Je zult begrijpen dat we best een beetje moe waren. Maar zeer de moeite waard.

Terug bij onze RV hebben we ruim een uur om bij te tanken en om te kleden. Om drie uur gaan we richting knollen om een tocht van anderhalf uur te maken.

Om een lang verhaal kort te maken: ik klim erop, rijd nog langs de fotograaf en denk dan: waar ben ik mee bezig. Ik vind hier helemaal niks aan. Ik ben dus weer afgestapt en heb Erna en de kids uitgezwaaid. Pff zal me een beetje zitten ergeren op zo’n paard. Ben de camera gaan halen om de rest uitgebreid op de foto te zetten bij terugkomst. Van horen-zeggen heb ik begrepen dat het leuk/geweldig/wel aardig was. De echte mooie dingen hadden we natuurlijk al gezien, maar C&M vinden paardrijden erg leuk (Erna een stuk minder…).

Nu hebben we net de afwas achter de rug en zijn E&M douchen. Dat gaan Coen en ik zo ook doen.

Morgen naar Zion!

PS: Quote van Madelief: “Ik ben nog nooit zo moe geweest”.

 

Lees meer»
Knol
13 augustus2014

Even een kort tussendoor-berichtje:

We maken ons klaar om in Bryce richting de Pekaboo-trail te gaan. Tip van Peter. Dat doen we al vrij vroeg zodat we vanmiddag een tocht op de rug van een paard kunnen maken (horse back riding). Ik heb van alles geprobeerd om het te voorkomen, maar de kids willen het zooo graag Ik heb zelfs voorgesteld dat we met quads ofzo gaan, maar het moesten peerden zijn.

Zoals een aantal van jullie weten heb ik daar geen hele leuke herinneringen aan. Toen ik vorig jaar met Paul-Eric op Cuba was, heb ik hem overgehaald om op een paard een tocht te maken. De hel! Nooit weer heb ik gezegd, ben er gewoon niet voor gemaakt. Ik heb vele talenten en paardrijden is er daar niet een van

Maar het gaat dan nu toch weer gebeuren: let you know how it went…

Een-lachend-paard

Lees meer»
Kies datum Kies plaats Kies beoordeling

Bezochte plaatsen