Navigation Menu
zondag 10 augustus

Op naar Page vandaag. Onderweg hebben we afgesproken met Arthur en Leonieke (en kids) om te gaan lunchen in Monticello. Leuk restaurantje met goede reviews opgezocht en ge-sms’t dat we elkaar daar om 12.00 uur zien.

Als wij aan komen rijden, nadat we al boodschappen gedaan hebben en brandstof getankt, zitten ze al op het terras. Best apart om elkaar als bevriende dorpsgenoten hier te ontmoeten. We wisselen de mooiste, grootste en bijzonderste verhalen uit en eten een wrap/burger/salad. Nog even een korte tour door onze RV en we rijden ieder weer een andere kant op. A&L gaan een paar dagen naar Moab en dan via Salt Lake naar New York, wij hebben vandaag Page als eindbestemming bedacht.

Het landschap is weer zeer wisselend, maar de afstand breekt toch een beetje op. Ik krijg prik in de ogen dus Erna rijdt 50 mijl van de route. Net het mooiste stuk: Monument Valley – shit happens.

Onze camping ligt aan Lake Powell, een gigantisch meer dat wordt gevoed door de Colorado river en bestaat bij de gratie van de stuwdam. Indrukwekkend bouwwerk!

Het is hier weer warm! En met de vermoeiende reis achter de rug gaan we op tijd slapen…

maandag 11 augustus

Redelijk op tijd weer wakker: nieuwe dag, nieuwe avonturen.

We gaan eerst naar de dam en lopen over de brug die de Colorado river overspant. Best diep. Vervolgens rijden we door naar het centrum en komen langs een golfbaan. Die had ik gisteren al gezien en het kriebelt een beetje. We stoppen even en kijken wat rond. Negen holes met een buggy voor 20 dollar, klein bedragje extra voor de clubs. Optie voor vanmiddag?

Maar eerst naar een “origineel” indianendorpje. Het is er uitgestorven en we zijn snel uitgekeken. We eten wat bij het uitgebreide tankstation en rijden dan door naar Antelope Canyon. Een kloof die door water en wind gevormd is; moet heel bijzonder zijn. Het is alleen erg druk. Bij de upper Antelope moeten we uren wachten; bij de lower maar vijf kwartier. Maar wij hebben de camper bij ons! Dus generator en airco aan en samen gezellig spelletje gespeeld. Om kwart voor twee zijn we aan de beurt en gaan we met een groep, onder aanvoering van een indian guide, naar de Canyon. We dalen af en zien een fantastisch natuurverschijnsel. Ik kan het niet uitleggen, hoop maar dat onderstaande foto’s iets duidelijk maken. Als we weer boven komen woedt er een soort zandstroom die onze met zonnebrand ingesmeerde lijven zandstraalt. Zo meteen lekker douchen.

Op de terugweg naar ons kampement kopen we een mooie pet voor Coen en een nieuw Engelstalig boek voor Madelief. Ze is al door haar leesvoer heen.

Lees meer»
Arches
10 augustus2014

Vandaag gaan we naar Arches. Hier is het warm dus we vertrekken op tijd. We zijn blij dat we dat gedaan hebben, want we hebben het echt heeeeeeel heet gehad.

We beginnen vooraan in het park op aanraden van onze buurvrouw op de camping, die van de auto en de caravan op de foto. Toen we er gisteren net stonden stond alleen de caravan er. Een echt ieniemienie dingetje! We waren al benieuwd welke auto erbij zou horen. Dat antwoord kregen we redelijk vlot. Een pracht wagen! Met een ZZ-Top bestuurder. Echte Amerikanen, gisteren avond nog gezellig mee zitten praten over hun en onze reis.

Maar goed, Arches! Vooraan begonnen, daar kan je een trail lopen van de ene parkeerplaats naar de andere. Victor heeft zich opgeofferd en heeft de camper gereden en wij zijn met z’n drietjes gaan lopen. Prachtig. We liepen gelukkig het grootste gedeelte in de schaduw! Daarna naar de ‘Windows’, dit zijn gaten in de grote rotsen, de eerste waar we komen zijn meer een deur en een raam. Het is nu echt al heet. We kijken van af een uitzichtpunt naar Delicate Arch. Om er te komen is bijna 5 km, en daar hebben we in de warmte niet de energie voor. Dat had dan eerder op de dag gemoeten. Maar vanaf een afstand kunnen we hem ook goed zien. Daarna rijden we tot het eind van de weg in Arches. Het is nu op het heetst van de dag. Vanaf hier gaan trails naar allerlei bogen. Deze gaan we niet lopen. We genieten van wat we zien en gezien hebben.

WAUW! Wat een park!

Coen heeft nog niet genoeg stenen gezien en dus gaan we naar de ‘Roch shop’. Hier zijn eigenlijk teveel stenen om uit te kiezen. Uiteindelijk worden er 4 uit gekozen en kunnen we verder naar de boekenwinkel. In Moab zijn leuke winkeltjes te vinden in de hoofdstraat. Er is ook een boekenwinkel met een inrichting uit het jaar nul. Maar de boeken zijn gelukkig recenter!

Madelief heeft iets gevonden wat haar leuk lijkt (het blijkt een fantastisch boek te zijn!) en Coen vindt een boek over Minecraft! Kan hij leren hoe bepaalde dingen gedaan moeten worden: Aron en Dennis jullie kunnen straks vast delen in deze kennis!

En dan is het tijd voor een ijsje. Madelief heeft gezien dat er een stalletje is waar ze shaved ice verkopen. Dat lijkt ons wel wat. Dus we nemen er eentje. Ze zijn erg groot! En het is lekker. Victor mist deze lekkernij omdat hij de camper een wasbeurt geeft en alvast ons plekje op de camping opzoekt. Wij volgen na het winkelen. Madelief en Coen kopen ok nog een souvenir: een echte Amerikaanse nummerplaat!

Nadat we zijn bijgekomen van de warmte is het etenstijd! Vandaag uiteten! We gaan naar Peace Tree, met als toetjes shaved ice! Nu heeft Victor het ook gehad. Alleen nemen we nu gewoon een small, dat is al best wel groot.

Lees meer»
Kies datum Kies plaats Kies beoordeling

Bezochte plaatsen