Navigation Menu
Yellow Stone
8 augustus2014

Het is zover! We rijden Yellow Stone binnen! Eerst naar de geiser die op vast tijden spuit, the Old Faithfull. We zijn wat te vroeg of te laat, het is maar hoe je het bekijkt. Maar het duurt nog een tijdje voordat het zover is. Dan eerst maar op jacht naar een trui of een vest. Het worden een trui en een vest en voor Coen een zakje vol met mooie stenen voor zijn verzameling.

Dan is het bijna tijd voor het echte werk. We gaan op de bankjes zitten wachten tot de geiser gaat spuiten. Het is een mooi gezicht als het zover is. We hebben allemaal het idee dat het wat heftiger zou zijn, meer geluid en meer water. Maar het is wel heel mooi. Door dat de lucht bewolkt is, is het ook allemaal iets minder goed te zien. Hierna lopen Coen en ik nog een rondje over de vlonders langs allemaal kleinere geisers. De mooiste kleuren van de regenboog kom je tegen. De geur is wat minder. Victor heeft hier door zijn verkoudheid geen last van. Maar hij moet een pauze nemen in de camper, wel prettig dat je gewoon het hele huis bij je hebt!

Dan op naar de volgende bezienswaardigheden. Maar het is overal zo druk dat de camper nu een nadeel is! We besluiten naar iets groters te gaan waar de parkeerplaatsen ook groter zullen zijn: het wordt Norris Geisrer Basin. Hier zien we de geiser: Steamboat. Dit is de grootste geiser die actief is. Hij spuit af en toe een beetje en sputtert en sist wel! Dit is wat we eigenlijk eerder ook al verwacht hadden.

Daarna lopen we hier op vlonders over een vlakte met sputterende en borrelende geisers. Dit is echt mooi! Mooier dan waar we net waren! Gelukkig doen we het in deze volgorde zeggen Coen en ik nog tegen elkaar. Porcelain Geiser heeft de mooiste kleuren.

We stoppen op weg naar de camping nog bij een geiser langs de weg en bij een waterval in de Gibbon River.

Dieren vandaag: 2 keer dezelfde bison, chipmink en een eekhoorn

Lees meer»
Kies datum Kies plaats Kies beoordeling

Bezochte plaatsen